Рибата предварително осолена се запържва в нагорещеното олио или зехтин до степен “съвсем лек златист загар”.В отделен съд с олио или зехтин в който може да се прибави останалият от запържването бистър зехтин се запържва леко нарязаната на ситно глава лук и веднага се поставя нарязаната на лентички зелка и се оставя на слаб огън да се задуши.След като зелето омекне и е почти задушено, но в същото време да е и леко хрупкаво в съдът се поставят нарязаните на парченца скилидки чесън, дафиновият лист, черният и червен пипер, нарязаният босилек и сол на вкус.След около минутка, две съдът със зелето се маха от огъня.В една средно-голяма тава се нарежда един слой от полузадушеното зеле с подправки. Върху него се нарежда приготвената преди това риба. Слага се още един слой зеле и отново риба и така / в зависимост от големината на тавата/, като последният слой е от зелевата смес.Върху така запълнената тава се поставят нарязаните на тънки кръгове домати, като трябва да покрият сместта. Върху тях се поставят нарязани резенчета лимон.Така приготвената тава се пече във фурна – 180 градуса за около 30 минути или докато изври водата от сместта, слек което ястието се изважда от фурната и по желание се поръсва със ситно нарязан копър.
Поднася се по възможност топло, но вкусът и качествата не се губят и ако бъде поднесено студено.